34-årig mand skudt og anholdt i Viborg

Foto: Shutterstock

En 34-årig mand er i nat blevet skudt og anholdt i Viborg efter trusler og formodet skyderi.

Omkring klokken 23 mandag aften blev en 34-årig mand smidt ud af værtshuset Café Børsen i Viborg. Manden truede i den forbindelse bartenderen med en pistol og skød ifølge vidner flere gange mod værtshusets dør, da han forlod stedet.

Efterfølgende trængte gerningsmanden ind til to borgere i lejligheder i nærheden. Han truede og slog de to borgere med en pistol, men forlod stedet igen. Efterfølgende modtog Midt- og Vestjyllands Politi anmeldelser fra vidner, der fortalte, de havde set en bevæbnet mand andre steder i Viborg.

Gerningsmanden tog hjem til sin bopæl. Efter konfrontation med gerningsmanden affyrede en betjent to skud mod manden. Manden blev ramt og blev efterfølgende anholdt og kørt til behandling på Regionshospitalet Viborg. Hans tilstand er stabil, og han er uden for livsfare.

Politiets skud mod gerningsmanden vil nu blive undersøgt af den uafhængige politiklagemyndighed.

Midt- og Vestjyllands Politi undersøger nu flere områder i Viborg for spor og bevismateriale. Er der vidner, der kan have set gerningsmanden eller have viden om hans færden, og som endnu ikke er afhørt, beder politiet de pågældende kontakte Midt- og Vestjyllands Politi på telefon 114.

Midt- og Vestjyllands Politis mobile politistation vil tirsdag være tilstede i Viborg på p-pladsen ved Vægtertorvet. Her er borgere i Viborg velkommen til at henvende sig, hvis de føler sig utrygge eller i øvrigt har brug for at tale med politiet.