Flere hundrede sigtes for narkokøb

En del narkokøbere skæver formentligt lidt betænkeligt til deres e-boks i disse dage. Foto: Shutterstock

Efter sidste uges anholdelser og ransagninger rettet mod en gruppe personer i Skive, er turen nu kommet til køberne, der - via deres køb af narkotika - har været med til at finansiere gruppens aktiviteter.

De seneste to dage har en række formodede narkokøbere i og omkring Skive haft besøg af politiet, og i dag onsdag fortsætter Midt- og Vestjyllands Politi sin indsats mod køberne. Politiet har mandag og tirsdag været ude at sigte 85 mennesker og forventer i alt at sigte omkring 275 personer for køb af narkotika.

Indsatsen kommer i forlængelse af den omfattende efterforskning, der sidste uge førte til fængsling af syv personer relateret til den omfattende narkohandel i Skive.

”Det, vi gør nu, er jo i virkeligheden at tage fat om roden til problemerne. For når der er købere, vil der også altid være sælgere, og selv om politiet gør en stor indsats for at angribe den organiserede narkohandel, så er det et grundlæggende problem, at der stadig er en efterspørgsel, og det er det, vi i Skive forsøger at gøre noget ved nu”, fortæller politikommissær og leder af den lokale efterforskningsafdeling Christian Toftemark i en pressemeddelelse.

En del af de købere, Midt- og Vestjyllands Politi har identificeret, vil modtage et bødeforlæg i e-boks. Betaler de bøden, gør politiet ikke mere ud af sagen, men ellers vil de blive indkaldt til et retsmøde. Andre købere risikerer fængselsstraf.

Købene ligger i spændet mellem 0,5 gram og 60 gram kokain, og køberne repræsenterer et bredt udsnit af Skive og omegns befolkning.
”Det er altså også helt almindelige mennesker og det, vi kalder festnarkomaner”, siger Christian Toftemark.