Europamesterskabet afgøres i Viborg - verdenseliten kommer for at konkurrere

Lokale Chris Fischer er med i kampen om guld ved EM i duatlon. Foto: Powerman Viborg

Verdenseliten kommer for at kæmpe om europamesterskabet i duatlon, når Viborg Kommune lørdag den 11. maj 2019 er vært ved stævnet Powerman Viborg. Også børn og voksne kan deltage som motionister i kampen om medaljer.

For første gang lægger Viborg veje til, når der lørdag den 11. maj 2019 er Powerman i Viborg. Her dyster ca. 500 deltagere i duatlon, der er en kombination af løb, cykel og løb. Som en del af arrangementet afvikles europamesterskabet i duatlon.
Deltagerne i Powerman starter med en løbetur i Domkirkeområdets historiske gader, inden de cykler mod Tapdrup, Vejrumbro og Rødding for til slut at løbe i mål på Domkirkepladsen.

Deltagelse fra hele verden

Til europamesterskabet deltager nogle af verdens bedste atleter, men også de lokale deltagere, Chris Fischer og Oskar Gladney er med i kapløbet om medaljer.

Powerman Viborg er i den grad også for de motionister, som vil prøve kræfter med en duatlon. Det er muligt at tilmelde sig inden den 9. maj på distancerne 5 km løb, 30 km cykling og 5 km løb, eller 10 km løb, 60 km cykling og 10 km løb.

Håber på stor opbakning

Domkirkepladsen bliver et festligt start- og målområde med rød løber og en kæmpe målportal. På Nytorv vil der også være noget at se, da deltagerne her skifter mellem løb og cykling.

Henrik Karlsen, som er en af arrangørerne, har høje forventninger til Powerman:

"Vi satser på, at vi efter dette års Powerman kan komme i betragtning til også at få et VM i duatlon til byen. Vi opfordrer derfor alle borgere til at bakke op om eventet, både i Domkirkeområdet og langs cykelruten i oplandsbyerne, for på denne måde give deltagerne en rigtig god oplevelse."

Børn kan også dyste

Powerman Viborg er dog ikke kun for eliten og voksne motionister. I år testes et børneløb under navnet "Powerkids", hvor 200 børn fra kommunens 4.- 6. klasser deltager. Børnene åbner Powerman Viborg, når de klokken 10.00 løber fra start for at dyste i distancerne 350 meters løb, 2 km cykling og 450 meters løb. Der er stadig plads til børn, der har lyst til at deltage i en duatlon. Det er gratis at deltage i Powerkids, men der er kun 100 ledige pladser, så tilmelding er nødvendigt.

For at skabe sikkerhed for deltagere og øvrige trafikanter, vil flere veje være afspærrede eller ensrettede i tidsrummet lørdag den 11. maj kl. 12.00 - 16.30. Læs mere om Powerman, tilmelding og trafik på løbets hjemmeside.