Femina Kvindeløb kommer til Viborg i 2019

Det populære motionsløb Femina Kvindeløb løbes i 2019 for 20 år i træk. Den 20. maj fejrer løbet jubilæet ved for første gang at sende løbere afsted med Viborg som værtsby.

Viborg Kommune bliver vært for begivenheden, mens løbeklubben Viborg Atletik og Motion står for selve afviklingen af løbet.

Ifølge formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune, Mads Panny, er der allerede etableret et givtigt samarbejde:

"Vi er rigtig glade for det gode samarbejde, vi har fået med Femina, og Viborg Atletik og Motion er uden tøven gået ind i arrangementet med positiv energi og engagement. Når vi lægger det gode samarbejde sammen med den løbeentusiasme, vi har i Viborg, er jeg sikker på, at løbet bliver en succes."

Hos Femina er de glade for at have fået en ny by med i det gode løbeselskab. Bladets chefredaktør Kamilla Kjems, siger i den forbindelse:

"Vi har længe været på udkig efter en ny værtsby i det midt- og vestjyske, og vi har helt sikkert kigget mod Viborg. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi her i jubilæumsåret kan tilføje Viborg på vores løbelandkort."

Glæde, hygge og bevægelse

Viborg Kommunes politik for idræt og motion støtter DGI's og DIF's vision om, at 75% af befolkningen skal være idrætsaktive i 2025. Her passer Femina Kvindeløb godt ind som et nyt tilbud - også, hvis man ikke er rutineret idrætsudøver. Der er nemlig mulighed for tre forskellige ruter: 5 km gåtur, 5 km løb eller 10 km løb.

Femina Kvindeløb har fokus på det gode liv og handler både om glæde, hygge og bevægelse. Og ud over sundhedsaspektet, er netop det sociale aspekt en medvirkende faktor til, at løbet nu kommer til Viborg, fortæller Mads Panny:

"For mange mennesker er det lettere at få banket rusten af løbeskoene, hvis det ikke handler om konkurrence. Og kan du så oven i købet blive en del af et fællesskab og få et godt grin undervejs, så er det endnu lettere at komme afsted."

Der afvikles i alt 10 Femina Kvindeløb landet over i løbet af maj og juni 2019. I Viborg afvikles løbet mandag den 20. maj 2019, kl. 17.00 - 20.00 med start og mål på Viborg Atletikstadion, Vinkelvej 32 i Viborg.

Billetsalget er startet, så det er en mulig julegaveidé til en fælles oplevelse med en søster, en veninde eller alle kvinderne på en arbejdsplads.