Prins Joachim åbner stor bil-udstilling i Viborg

Citroën GS blev kåret som årets bil i 1971 og er med sin historie og sit særlige design en af de syv ikoniske biler i udstillingen .

Den 5. oktober i Viborg åbner Prins Joachim udstillingen ”Familien Danmark på hjul – Årets Bil 1969-2019”, der præsenteres af Viborg Museum

I år er det 50 år siden, den første vinder af Årets Bil i Danmark blev kåret. Det fejrer Viborg Museum med udstillingen ”Familien Danmark på hjul – Årets Bil 1969-2019”.

Prins Joachim indvier officielt udstillingen fredag den 5. oktober kl. 13.00 på Farvervej nr. 23 i Viborg.

Udstillingen formidler fem årtiers danmarkshistorie fortalt igennem de mere end 50 vinderbiler, der er kåret som Årets Bil i Danmark. Udover bilernes teknologiske udvikling er der i udstillingen også fokus på at fortælle historier om ændringer i samfundet og danskernes livsstil, der i høj grad har påvirket både bildesign og udvælgelseskriterierne for vinderbilen. 

Ankommer i en Ford

I udstillingen vil besøgende kunne opleve bilerne i en flot, visuel og spændende scenografi. Der er budt op til en skøn vandring gennem de seneste 50 års danmarkshistorie med masser af film, fotos, nostalgi og gode historier. Udstillingen bliver en oplevelse for alle, der har siddet bag rattet eller kørt med i en af de ikoniske biler.

Forud for åbningen vil Prins Joachim ankomme til udstillingen i en Ford Capri, der er den første vinder af Årets Bil i Danmark. Ford Capri fik sin vindertitel i 1969, der også er Prinsens fødeår.

I forbindelse med udstillingsåbningen vil Prins Joachim holde en tale. Der er ligeledes taler af formand for MKD Karsten Lemche, borgmester Ulrik Wilbek fra Viborg Kommune, borgmester Helle Adelborg fra Hvidovre Kommune, bil- og livsstilsekspert Christian Grau og museumschef Brian Wiborg.

Prins Joachim vil efter åbningen blive vist rundt i udstillingen og besigtige nogle af de mange ikoniske biler, der har kørt på de danske veje og ned igennem Europa i de seneste 50 år. 

Åbningen af udstillingen er kun for indbudte gæster.