Jesper Riel: Skal vi lege S, P eller K?

Foto: Privatfoto

Viborg-forfatteren Jesper Riel debuterer snart hos forlaget Superlux, der har base i Vejle. Hans skrivestil er præget af humor og så er han tosset med S, P eller K.

Forfatter Jesper Riel har gennem tiden haft mange drømme. Som barn var den store drøm at blive tegneserietegner, men kærligheden til historierne trak ham i en anden retning, og i dag skrive han humoristiske romantiske noveller. Viborg24 har taget en snak med Jesper om hans forfatterskab og drømme.

Fantasy eller romantik

Jesper Riel har lavet en ny samling af humorfyldte romantiske noveller. Han er egentligt selv ret romantisk anlagt, og samtidig er han helt tosset med at lege noget så ungdommeligt og anderledes som S, P eller K.

Jesper må altså betegnes som en mand, der kan lidt af hvert, han er fyldt af finurligheder, og ud over de romantiske noveller, så arbejder han også på nogle fantasytitler.  

Kan du fortælle lidt om din inspiration til dine noveller?

”Jeg skrev den første, fordi min kæreste lige var rejst om på den anden side af jorden, og først kommer hjem til sommer. Jeg arbejdede på en roman, der var gået lidt i stå omkring jul. For at komme ind i skriverytmen igen, tænkte jeg at jeg lige kunne skrive et par sukkersøde noveller, og måske sende dem ind til nogle ugeblade, da jeg havde hørt at de af og til købte sådan nogle.

Der var nok inspiration at trække fra, fordi jeg lige havde været igennem hele møllen, med nyforelskelse, en begyndende følelse af tosomhed og tryghed, og så lige pludselig at opleve et ekstremt savn.

Under processen gik jeg fra at savne en person rigtig meget, til bare at glæde mig til sommer, og det synes jeg også er spændende, at novellerne måske bærer præg af. Nogle har mange følelser og tunge tanker, og andre er i lidt mere godt humør.”
 

Foto: Privatfoto

 

Jeg har fået at vide at du har noget for S, P eller K? Er det noget du kan fortælle mere om? 

”Ja, det er en herre sjov leg. Katrine fra forlaget Superlux spurgte mig, hvad jeg eventuelt kunne lave med deres gæster i en podcast, og jeg foreslog S, P eller K. Nu bliver det åbenbart brugt i mod mig hele tiden.

Min første historie som forlaget var interesseret i, var dog også en ungdomsnovelle, hvor S, P eller K var ret vigtig for omdrejningspunktet. Og nu er det nærmest som om at mine venner syntes det er sjovt at spørge om.”

Hvad laver du ellers ud over at skrive?

”Hygger med venner - S, P eller K. Jeg tegner og har altid tegnet, så fremtidige projekter bliver forhåbentligt også med mine egne illustrationer. Når jeg skal holde "pause" fra historier, syntes jeg at det er virkelig hyggeligt at spille guitar.” 

Hvad drømte du om som barn?

”Som barn drømte jeg meget om at blive tegneserietegner, men jeg var også meget forelsket i historier. Jeg tror bare ikke at det var realistisk at forestille sig at skabe historierne selv, selvom det var det jeg gjorde hele tiden.”

Hvad gør dig lykkelig?

”Hygge! Masser af hygge, i selskab med folk man elsker, og som forhåbentligt også elsker en.”

Du kan følge Jespers forfatterskab her.