Løvinde kendt fra DR åbner stor lokal fotoudstilling

Foto: Fotodage Viborg

Fredag 3. maj starter festivalen Fotodage Viborg med en festlig reception på Hovedbiblioteket i Viborg kl. 15. Alle er velkomne til at kigge forbi til en lille forfriskning, åbningstale ved direktør Mia Wagner, kåring af Danmarks Unge Fototalent og en tur rundt i udstillingerne på egen hånd.

I år holdes åbningstalen af advokat og direktør i Freeway Holding Mia Wagner, der er blevet landskendt gennem DR-programmet ”Løvens Hule”. Mia Wagner har et særligt forhold til sin hjemby Viborg og til fotografiet.

Efter åbningstalen kåres Danmarks Unge Fototalent 2019. Konkurrencen er for unge amatørfotografer 15-25 år. Blandt godt 150 indsendte fotos har dommerpanelet valgt det bedste, der præmieres med en uges ophold på Medieskolerne og retten til en soloudstilling under næste års Fotodage Viborg. Vinderbilledet og en række af de bedste billeder fra dette års konkurrence er i øvrigt udstillet på Hovedbiblioteket i Viborg under festivalen.

Inden receptionsgæsterne slippes løs i udstillingerne giver Fotodage Viborgs formand Flemming Sørensen en kort introduktion til højdepunkterne i festivalens program, der som altid byder på både udstillinger og aktiviteter. Festivalens samlede program kan i øvrigt ses på https://fotodage.dk/ og hentes på alle biblioteker i Viborg Kommune.

Efter receptionen er der mulighed for at gå med videre til fernisering på en af festivalens topudstillinger, nemlig STATUS:19, der viser det bedste danske fotografer lige nu kan præstere inden for kategorierne Portræt, Reklame, Illustration, Kunst og Journalistik. Udstillingen er skabt specielt til den tidligere museumsbygning på Hjultorvet og receptionen starter kl. 16. En time senere – når benene er trætte – er der arrangeret fredagsbar på Ølluminati Brewbar under overskriften Foto & Fadøl med digitalt fotoshow og live musik i løbet af aftenen.

Fotodage Viborg finder sted 3.-26. maj og er en hyldest til fotografiets mangfoldighed. Kernen i programmet er en række udstillinger, der viser dansk og internationalt fotografi i absolut verdensklasse. Disse suppleres med forskellige aktiviteter som workshops, artist talks og konkurrencer samt fotoudstillinger tilrettelagt af lokale fotografer, fotoklubber, uddannelsesinstitutioner og lokalhistoriske arkiver og af Medieskolernes talentfulde fotografelever.