Lokal forfatter fortæller om at være født i den forkerte krop

Anita Andersen har for nyligt medvirket i tv-programmet Født i den forkerte krop. Foto: Viborg Bibliotekerne

Onsdag d. 25. september kl. 19 gæster den lokale forfatter og foredragsholder Anita Andersen Hovedbiblioteket i Viborg.

Så du viborgenseren Anita Andersen i TV2-programmet Født i den forkerte krop? Anita er født som dreng, men fik for to år siden en kønsoperation.

”Jeg har hele mit liv følt, at der var noget galt”. 

I en alder af 40 år erkender Anita Andersen overfor sig selv og omverdenen, at noget er nødt til at ske. På trods af, at hun er født i en mands krop, føler hun sig nemlig som kvinde.

I dette ærlige og rørende foredrag fortæller Anita om sin opvækst, om at føle sig fanget i den forkerte krop, og ikke mindst om at tage kampen op og vælge livet til. Det bliver en rejse med identitetsforstyrrelse, tilpasning, fordomme, uvidenhed, afstandtagen fra nære relationer, og de mange fysiske og psykiske udfordringer og forandringer, en hormonbehandling kan forårsage.

Det bliver også en rejse mod et nyt liv, et liv, der nu har givet Anita Andersen overskud og mod til at skrive sin fortælling ned i et forsøg på at nedbryde de mange fordomme, der findes om transkønnede, og Anitas bog ”Min vej Hjem” udkom i maj. Det fortæller Viborg Bibliotekerne i en pressemeddelelse. 

Arrangementet d. 25. september sker i et samarbejde mellem PsykInfo Midt og Viborg Bibliotekerne og er med fri entré. Tilmelding er dog nødvendig på Viborg Bibliotekernes hjemmeside, da biblioteket byder på kaffe og kage.