Sarah kæmper for arbejdsmiljøet på Kildehaven - kåret som talent på Christiansborg

Foto: Viborg Kommune

100 velfærdstalenter fra hele landet var torsdag den 25. april 2019 samlet på Christiansborg for at modtage en hyldest og en anerkendelse af deres arbejde.

Social- og Sundhedsassistent Sarah Johansen på bare 23 år fra Kildehaven er én af de 100 nyligt kårede velfærdstalenter.

Nomineret af kolleger

Sarah blev nomineret af sine kolleger, fordi hun er nyvalgt arbejdsmiljørepræsentant på Kildehaven, og hun tager allerede et stort ansvar for at højne et arbejdsmiljø, der i en lang periode har været udfordret.

Annette Jensen, centerleder på Kildehaven fortæller: 

"Det psykiske arbejdsmiljø handler ofte om at forstå andres og egne handlinger og mønstre i en helhed for på den må at finde svar og komme videre. Det kræver, at man som AMR har modet til at stille spørgsmålene, selvom man bliver urolig over, hvordan modparten reagerer eller svarer."

"Det kræver, at man har modet til at se på sig selv – hvad tænker jeg selv, er det mine egne fordomme eller forudindtagelser, der styrer mig lige nu?" 

"Disse ting har Sarah taget til sig og øvet sig i om og om igen - det er mega sejt! Ny AMR, yngre end sine kolleger, og alligevel tager hun fat. Hun er en god rollemodel for en kultur og en personlig kompetence, der er vigtig for at kunne udføre det job, vi er så glade for at være i, men som ofte er hårdt at være i."

Fokus på de unge

De 100 velfærdstalenter blev udvalgt blandt alle de nominerede af et dommerpanel med repræsentanter fra PenSam og FOA Ungdom, som også stod bag ”Velfærdens Talent 100”.

Fokus var på de unge, der har valgt et arbejde, hvor de hver dag gør en stor forskel for andre.

"Vi vil gerne trække deres faglighed frem i lyset og vise, hvad deres indsats betyder for vores alle sammens nære velfærd," siger Torsten Fels, adm. direktør i PenSam.