Smukke sonater og storladne symfonier: Nye foredrag på biblioteket skal lirke døren til den klassiske musik op

Nu får viborgenserne mulighed for at dykke ned i den klassiske musik ved tre gratis foredrag på biblioteket. Foto: Shutterstock

Klassisk musik er en stor og forunderlig verden. Nu kan du gennem en række foredrag blive meget klogere på den klassiske musik og blive inspireret til at kaste dig ud i de mange musikalske skatte, som ligger og venter på dig.

Foredragene henvender sig til alle, som er nysgerrige efter at lære den klassiske musik bedre at kende. Du vil få et overblik over den meget forskellige musik, der er i det klassiske repertoire, og blive præsenteret for de store komponister og deres storslåede værker. 

Det er musiker og foredragsholder Peter Uldahl og Palle Kjeldgaard, musikfagskoleleder på Kulturskolen Viborg, som over tre gange i løbet af efteråret vil føre dig ind i den klassiske musiks vidunderlige verden på Hovedbiblioteket i Viborg.

Fra den tidlige musik til sæsonens lokale klassiske koncerter

Peter Uldahl lægger ud torsdag den 19. september kl. 19 med at fortælle om den tidlige musik. Det bliver en rejse ind i både særprægede værker, men også storslået, svulstig og guddommelig musik. 

I Klassikken, som er på menuen onsdag den 23. oktober kl. 19, dyrkes det naturlige og harmoniske. Det er fra denne periode, at ”de klassiske komponister”, som er blevet set op til, værdsat og elsket lige siden, stammer fra. 

Palle Kjeldgaard vil, med det sidste foredrag i rækken, løfte sløret for den kommende sæsons klassiske koncerter torsdag den 21. november kl. 19. Han fortæller også om vinterens helt store klassiske oplevelse i Viborg Kommune, nemlig opførelsen af Händels Messias i Domkirken.

Det er Klassisk i Viborg, Viborg Kommune, Viborg Folkeuniversitet og Viborg Bibliotekerne, der står bag foredragsrækken om klassisk musik. Foredragene finder alle sted på Skakbrættet, Hovedbiblioteket i Viborg, Vesterbrogade 15, 8800 Viborg. Der er fri entré og ingen tilmelding nødvendig til de tre foredrag.