Stor grund i Banebyen solgt: Bliver til ny bydel med erhverv, institutioner og boliger for 3.500 nye beboere

Torsdag fortæller Viborg Kommune, at de har indgået en stor handel om en central grund i byen. Foto: Viborg Kommune

Salget af byggegrunden sker på baggrund af et projektudbud. AP Pension bygger boliger, erhverv og rekreative uderum på grunden for samlet over 200 mio. kroner.

Viborg Kommune har i foråret haft et projektudbud af en byggegrund på ca. 8.016 m² i Viborg Baneby med krav til det kommende projekt på området. Nu har byrådet besluttet at sælge grunden til AP Pension for 16.320.000 kroner.

Grunden er en del af området kaldet "Brofæstet" i Viborg Baneby. Brofæstet ligger tæt ved stationen og midtbyen og er afgrænset af Vilhelm Ehlerts Alle og Middagshøjvej.

Det skriver Bolignyheder.

Byggeriet på Brofæstet kobles direkte til Hærvejsbroen, som forbinder Banebyen og midtbyen. Hærvejsbroen blev indviet tidligere på året og er opført af Viborg Kommune i samarbejde med Realdania.

"Det er meget positivt, at AP Pension finder det interessant at investere i Viborg. AP Pension er kommet med et spændende projekt, der understøtter den samlede vision for Banebyen og bidrager til at skabe en dynamisk og mangfoldig bydel," siger borgmester Ulrik Wilbek i en pressemeddelelse. 

Adm. direktør, AP Ejendomme, Peter Olsson siger:

"Vi er utrolig stolte over, at vi har fået lov til at købe grunden i Banebyen i Viborg. Her får vi mulighed for at bygge i en by i vækst, der tør tænke visionært. Vi ser frem til, at vi kan komme i gang med byggeriet, så vi kan være med til at opføre en ny bydel, der støtter op om de tanker, som Viborg Kommune har gjort sig for Banebyen. Med Banebyens placering i forlængelse af centrum i Viborg kan vi være med til at opføre en bydel, der er attraktiv for både de kommende beboere og Viborgs borgere generelt. Vi ser frem til at fortsætte vores inspirerende samarbejde med Viborg Kommune."

Projektet kort fortalt

Byggeriet på Brofæstet, der består af boliger og erhverv, skaber et offentligt tilgængeligt opholdsareal, som kobles direkte til Hærvejsbroen i 1. sals højde. Under opholdsarealet etableres parkeringspladser.

I alt bliver der bygget knap 11.000 m², som fordeles på mindre enheder og med en variation i højde på tre til syv etager.

Næste skridt er vedtagelse af en lokalplan for området, så byggeriet kan gå i gang i midten af 2020.

Om Viborg Baneby

Med investeringer på omkring 5 mia. kroner omdannes det tidligere industriområde syd for banegården til en dynamisk og mangfoldig bydel i hjertet af Viborg. Et unikt område med institutioner, erhverv og boliger til op mod 3.500 nye beboere.

Banebyen bliver en alsidig, attraktiv og aktiv bydel, som rummer stribevis af muligheder for områdets beboere, kommunens borgere og besøgende. Med rig lejlighed til at gå på opdagelse og nyde det gode, aktive liv.

Læs mere om Banebyen på projektets hjemmeside.