Stor sportsbegivenhed spærrer og ensretter veje i Viborgs midtby og omegn

Foto: Viborg Kommune

Når Powerman kommer til Viborg, lørdag den 11. maj 2019, skal verdenseliten og motionister dyste i duatlon i Viborgs historiske gader og omegnsbyer. Det store arrangement undgår dog ikke at få indflydelse på trafikken.

Viborg er lørdag den 11. maj 2019 vært for Powerman Viborg. Udover et europamesterskab indeholder Powerman Viborg også en duatlon for både motionister og børn. Deltagerne i Powerman begynder med en løbetur i Domkirkeområdet, inden de cykler mod Tapdrup, Vejrumbro og Rødding for til slut at løbe i mål på Domkirkepladsen.

Det store arrangement betyder, at der sker ændringer i trafikken:

  • I den historiske del af Viborg midtby vil veje være helt afspærret fra kl. 10.00 til 18.00. 
  • Deltagerne cykler fra Viborg mod Tapdrup, Vejrumbro og Rødding, og på denne rute vil det fra kl. 12.00 til 18.00 kun være muligt at køre i cykelretningen. Skal du mod ruten, fx fra Viborg til Rødding, skal du derfor finde alternative veje.

Fokus på sikkerhed

Projektmedarbejder Ove Jensen fra Viborg Kommune er klar over, at mange borgere kan blive berørte:

"Med et så stort sportsligt arrangement kan vi ikke undgå, at der sker ændringer i det normale trafikmønster, men vi håber på borgernes forståelse og hjælp til at sikre både deltagere og borgere."

På cykelruten vil der være 100 flagposter, 11 poster fra politihjemmeværnet og 18 marshalls på motorcykler. De skal alle være med til at sørge for, at trafikken glider på bedste vis og derved øge sikkerheden for både deltagere og kommunens borgere. 

Parkering

Domkirkepladsen bliver start- og målområde, og Nytorv laves til skiftezone, hvor deltagerne skifter fra løb til cykling, og igen fra cykling til det afsluttende løb. Børneløbet Powerkids får skiftezone på Sortebrødre Plads - parkeringspladsen bag restaurant LatinerLy. Det er derfor ikke muligt at parkere her på følgende tidspunkter:

  • Domkirkepladsen: Fra onsdag den 8. maj kl. 17 til lørdag den 11. maj kl. 24
  • Nytorv: Fra torsdag den 9. maj kl. 18 til lørdag den 11. maj kl. 24
  • Sortebrødre Plads: Fra fredag den 10. maj kl. 18 til lørdag den 11. maj kl. 18

Der er mulighed for parkering ved Preislers Plads, Fischers Plads samt Garnisonspladsen,