Verdenkendte tegneserie-duo og Viborg samarbejder om ny stor animationsfilm

Foto: Wulffmorgenthalere

Viborg Kommune har sat sit aftryk på den nye spillefilm "Mugge & Vejfesten", som Mikael Wulff og Anders Morgenthaler står bag - duoen, der er kendt for de elskede Wulffmorgenthaler tegneseriestriber. Filmen får dansk biografpremiere d. 26. september 2019.

Den nye spillefilm Mugge og Vejfesten er en animationsfilm for hele familien, og er baseret på duoens egen børnebog, der udkom på Gyldendal i 2017. Wulff og Morgenthaler skriver og instruerer selv Mugge og Vejfesten og lover, at filmen vil være både sjov, skør og en lille smule livsklog og fremfor alt: konstant underholdende.

På stemmesiden lægger en række velkendte skuespillere stemme til filmens karakterer, bl.a. Jens Jacob Thychsen, Stephania Potalivo, Sofie Linde, Martin Brygmann, Lars Hjortshøj, Mia Lyhne, Jan Gintberg, Iben Hjejle, Mick Øgendahl og Nikolaj Kopernikus.

Filmen får biografpremiere 26. september 2019 - midt under Viborg Animationsfestival.

Verdens lykkeligste dreng

Mugge og Vejfesten er en komedie om Mugge, verdens lykkeligste dreng. Han bor sammen med sine forældre på en idyllisk og helt almindelig dansk villavej befolket med skæve typer som opfinderen Henrik Skovlykke, femlingerne Allan, Allan, Allan, Allan og Allan, kattedamerne Tove og Karen, et par nonner, der altid går rundt på stylter og ikke mindst Weirdoen fra Nakskov.

Mugges lykke slutter brat, da den glade knægt opdager, at hans mor er blevet forelsket i den uimodståelige crossfit-træner Pierre og nu forlader Mugge og hans far. Det kan Mugge overhovedet ikke acceptere. Han beslutter sig for at gøre alt hvad han kan, for at bringe sine forældre sammen igen - og det skal foregå ved den store årlige vejfest. Så sker det, der bare ikke må ske: vejfesten aflyses. Alt håb synes ude, men Mugge kan ikke holdes nede, og sammen med sin veninde Sofia lægger han en plan...

Mikael Wulff udtaler:

"Mugge og Vejfesten er først og fremmest en komedie for børn og deres forældre, fyldt med de skøre typer og lidt vanvittige optrin, folk måske kender fra vores tegnede striber. Men vi har gerne villet tilføre universet en nerve af noget mere varmt, stemningsfuldt og endda måske ligefrem rørende. Filmen er proppet med jokes, men den handler også om noget, som forhåbentlig giver filmen en dybde og følelsesmæssig dimension. For os har det været en stimulerende udfordring at lave et helt nyt slags projekt. Først med "Mugge"-bøgerne og nu med den første film om Mugge. Vi er virkelig glade for denne nye retning."

Mugge og Vejfesten er produceret med økonomisk støtte fra Viborg Kommune og Den Vestdanske Filmpulje. Ud over den økonomiske støtte er der stærk kreativ og produktionsmæssig involvering fra Viborg-regionen. Det lokale firma Monkey Tennis står bag tilblivelsen med teknisk animationsinstruktør Mikkel Okolm i spidsen.

Anders Morgenthaler udtaler:

"Samarbejdet med Monkey Tennis og deres kreative folk i Viborg har været helt fantastisk, da det har givet os en chance for at arbejde med et nyt og upcoming studie i Danmark. Det er meget unikt! Der findes ikke mange muligheder for at starte ny animation op i Danmark, så når man finder nogen, der er så talentfulde som Monkey Tennis, så gælder det om at udnytte det. Det har været et rigtig smukt samarbejde, hvor jeg kan se konturerne af, at vi sammen kan blive et af fremtidens studier for animation."

Fakta: Wulffmorgenthaler

Anders Morgenthaler og Mikael Wulff står bag de kendte Wulffmorgenthaler-striber, som i dag er blevet folkeeje i Danmark, og som udkommer i mere end 200 aviser verden over.

Foruden tv-programmer og podcasts, står Wulffmorgenthaler også bag bog- og serieudgivelser så som "Mugge & vejfesten" (Gyldendal 2017) og senest "Mugge & hans mærkelige hjerne" (Gyldendal 2018).