Dennis fra Gift ved første blik: ”Da hun kom op af gulvet, så var der noget bekendt over hende"

Foto: DR pressearkiv

Gift ved første blik ruller over skærmen i disse uger. Dennis fra Viborg har valgt at være med i programmet, og du kan nu følge hans ægteskab de næste uger. Vi har taget en snak med ham.

Vi har stillet Dennis fra Gift ved første blik en række spørgsmål. Læs med her, hvor han fortæller om sin deltagelse i programmet.

Hvordan var det at være med i programmet?

Det var en vild oplevelse. Det er ret vildt, at blive gift med en, som man ikke kender på forhånd. Og som man ser første gang, når man bliver gift. Og så var det også vildt, at få en dagligdag til at fungere på 6 uger, hvor man faktisk starter med at flytte sammen 1,5 dag efter brylluppet og tage på bryllupsrejse lige efter. Samtidig med at der et kamera, der følger efter en hele tiden. Så det er et lidt hårdt forløb. Det kræver meget, fordi man også har en hverdag der skal fungere.”

Det er noget med, at I ser hinanden på video inden, at I bliver gift – havde du lagt mærke til din kone i blandt videoerne?

”Jeg har set 60 videoklip med 60 kvinder, som varer otte sekunder. Det kaldes attraktionstesten, og på baggrund af det, skal man så rate sin fysiske tiltrækning til kvinderne, og om det kunne være en potentiel partner. Jeg havde lagt mærke til hende ud fra de ting hun sagde i klippet. Det var sådan, at vi fik otte sekunder, og der måtte vi gerne fortælle noget. Selvfølgelig noget meget generelt, så vi ikke kunne finde hinanden på sociale medier. Men jeg hæftede mig ved noget af det hun sagde, og da hun så – ja det kan jeg godt sige nu – kom op af gulvet, så var der noget bekendt over hende. Jeg gav hende en høj karakter. Skalaen gik til syv, og jeg har nok givet hende seks.”

Hvad sagde din familie og venner?

”De var helt vilde. Der var kæmpe opbakning, og de synes bare, at jeg skulle gøre det. Der har været støtte og opbakning hele vejen rundt. Så det har været dejligt.”

Hvorfor ville du gerne være med i Gift ved første blik?

”Jeg trængte til prøve at udfordre mig selv lidt. Jeg kan godt lide at kaste mig ud i nogle ting, som ikke så mange måske ville gøre. Så det var lidt min grund til det. Men det var også med håbet om at få et parforhold, og at det var ligesom hende og jeg der skulle være sammen. Fordi man også har set, at det har lykkes for andre. Men også for at finde ud af, hvad min type er, for jeg synes, at jeg har en idé om, hvad min type er. Med det er meget sjovt at se, hvad eksperterne har vægtet i forhold til, hvordan et parforhold kan fungere.”

Levede din kone op til dine forventninger?

”Jeg kan sige, at udseendemæssigt, der levede hun meget godt op til det, jeg går og leder efter. Selvom jeg har sagt, at jeg havde troet, at jeg skulle have en brunette med mørkt hår og brune øjne – det er idealet. Og der kan jeg godt afsløre, at det var hun ikke, hende jeg blev gift med. Men stadigvæk levede det op til det, som jeg havde forventet.”

Hvordan var det at se sig selv på tv?

”Det er altid lidt sjovt, at man lyder, som man lyder. På arbejdet er jeg vant til at være i medierne også. Men det er selvfølgelig anderledes, at det her er mit privatliv jeg krænger ud.

Hvad tror du folks reaktion bliver på din personlighed i programmet?

”Jeg håber på, at man kan lide mig. Jeg tænker ikke meget på, hvad andre tænker om mig. Men jeg går op i, at andre har det godt. Det betyder meget for mig, at folk omkring mig har det godt. Jeg håber på, at man kan se, hvor modig man er som deltager. Jeg håber ikke man dømmer mig. Men jeg har det sådan, at hvis man dømmer mig, så har man kun en lille viden om, hvad der er sket, og ikke hele konteksten, så det tager jeg roligt. For man ved jo selv, hvad der er sket. Jeg håber på, at man har forståelse for, hvad det egentligt er, vi har været igennem, og at det ikke bare er skuespil.

Har din deltagelse i programmet ændret din holdning til kærlighed?

”Jeg tror, at jeg er blevet endnu mere klar på, hvad det er jeg søger. Så er jeg blevet mere bevidst om, at jeg gerne vil være i et forhold. Det har jeg ikke altid været så sikker på. Men den der tosomhed – den vil jeg gerne have, og gerne give, så det kan lykkes at have den her tosomhed.”

Hvad sagde dit arbejde til din deltagelse?

”De sagde, at hvis jeg skulle have fri, så skulle jeg bare gøre det, så skulle vi nok finde en løsning på det. Og så sagde de også, at de ville komme til brylluppet og se vielsen. Så der var en god håndfuld fra arbejde der var nede og se det. Så der har udelukkede været opbakning. Folk har spurgt ind til det og været meget interesserede i det.”

Hvad interesserer du dig for?

”Jeg spiser plantebaseret, og det vælger jeg, at nævne først, fordi det er noget der karakteriserer mig, synes jeg. Jeg har været gennem et stort vægttab på næsten 50 kg, hvor jeg er gået fra at spise meget kød og fede mejeriprodukter til at spise vegetarisk og plantebaseret. Jeg holder madværksteder inden for det plantebaserede, hvor jeg laver mad sammen med min bedste ven, og så er jeg instruktør på open fitness, hvor man træner udendørs. Jeg kan lide at læse bøger, se serier, koncerter eller stand-up, udvikle opskrifter og tage ud og opleve Danmark og rejse.”

Du kan se Dennis blive Gift ved første blik klokken 20.00 torsdag aften på DR 1.