75 børnebørn og bedsteforældre udforskede Børneskoven, lavede bålmad og legede lege fra en svunden tid

Her er Carl og Sofia i gang med at snitte urter de selv har fundet sammen med bedstemor. Foto: Viborg Kommune

Smilene var store på både børnebørn og bedsteforældre til generationsdag i naturen, hvor lege fra bedstemors tid og pandekagebagning over bål var sikre hit.

Børneskoven i Viborg, der er beliggende i Viborg Naturpark, dannede rammen om Generationsdag i naturen d. 6. april 2019. Her var mere end 75 bedsteforældre og børnebørn mødt op til en hyggelig formiddag og frokost i skoven. Nogle af dem havde cyklet fra Sønder Mølle Natur- og Kulturcenter sammen med Cyklistforbundet og til børneskoven. Andre mødte op kl. 10.30 i børneskoven, hvor de efter at være kommet ind af den snoede sti blev mødt af pladsen, hvor aktiviteterne foregik. Her var der allerede godt gang i bålet og de frivillige foreninger, der var ved at gøre klar med deres aktiviteter. Pladsen summede allerede her af aktivitet, skriver arrangørerne på Viborg Kommunes hjemmeside. 

Lege fra bedstemors tid

Livet på pladsen blev bestemt ikke mindre efter den fælles velkomst, hvorefter det var tid til at udforske børneskoven på egen hånd. Her gik bedsteforældre og børnebørn på opdagelse i kogleskoven og var rundt at se de forskellige træfigurer, der er lavet i børneskoven. Flere kiggede også efter dyr i skovbunden. Efter en medbragt madpakke, der blev indtaget på et tæppe i solen, stod den nu på aktiviteter ved de frivillige foreninger, der er med i Naturens Rige-netværket. Cyklistforbundet, Cykling uden alder, Frivillige naturvejledere, Fodslaw Viborg, Krop og Kultur, Viborgegnens Biavlerforening, samt Waingunga-spejderne  lavede aktiviteter som bedsteforældre og børnebørn kunne lave sammen, hvilket var et stort hit. Blandt andet at samle urter, der skulle bruges i en hytteostdip, der skulle spises til fladbrød stegt over bål.

Børneskoven

Viborg har fået sin første børneskov, den ligger midt i Viborg Naturpark Skoven har ligget der længe, og børn har altid været velkomne. Nu kaldes den dog børneskov, for den er rigtig god til børn. Der er forskellige typer af skov, hvor man kan lege og hygge sig. Man må bygge huler, lege fangeleg, finde myrer, blomster, og spise sin madpakke i ro og fred. Hvis man får brug for et toilet er der et "muldtoilet" - hvis man vil lave bål, er der en bålplads - og hvis man vil overnatte, er der et shelter. Senere vil der komme flere faciliteter, men man kan sagtens lege i skoven allerede nu. På Vibækvej overfor nr. 37 findes skiltet til børneskoven og parkering.