Alle kommunens folkeskoleelever skal til koncert

I løbet af det kommende år vil alle Viborgs børn og unge opleve mindst en koncert live i forbindelse med deres skolegang. Foto: Viborg Kommune

Et nyt skoleår er begyndt i Viborg Kommune, men dette skoleår bliver ikke helt, som det plejer. Alle skolebørn i kommunen kan se frem til en musikalsk koncertoplevelse i skoletiden.

”Børnene i folkeskolen skal opleve forundring, begejstring og magi gennem levende musik. Det er vigtigt, at børnene mærker musikkens styrke, og at de får kulturel og kunstnerisk viden i deres hverdag”, fortæller Kulturchef Steen Lindgaard. 

Alle folkeskoleelever vil i løbet af det næste skoleår opleve mindst én koncert med et live orkester. Koncerterne bliver holdt på skolerne og sætter fokus på musikkens mangfoldighed. Derfor vil mange forskellige musikalske stilarter blive berørt og mange forskellige instrumentgrupper præsenteret.

87 koncerter på et skoleår

Det er en stor kulturel satsning, der understøtter børnenes kulturelle dannelse. Ligeledes er koncerterne et led i Viborg Kommunes mål om af få Danmarks bedste åbne skole.

Skolekoncerterne er et fantastisk tilbud til børnene. Både lærere, unge og børn kan glæde sig til koncerterne”, siger Steen Lindgaard i en pressemeddelelse.

Levende musik af høj kvalitet 

Alle koncerterne er udvalgt af organisationen ”Levende Musik i Skolen”, som er et statsstøttet, nationalt kompetencecenter for musik. De er med til at understøtte levende musik for børn og unge i Danmark. Dermed er folkeskolerne sikret, at koncerterne er af høj faglig kvalitet med professionelle musikere. Før alle koncerter modtager skolerne undervisningsmateriale, som de kan integrere i musikundervisningen. 

Første koncert bliver spillet på Houlkær Skole den 2. september kl. 9.00 med orkestret Tumult