Alt for mange efterlades: I Viborg leder 80 killinger efter et nyt hjem

Alt for mange killinger i Danmark efterlades alene på landets internater. Foto: Shutterstock

Med omkring 80 killinger, der er på jagt efter et nyt hjem, har Viborg Internat i øjeblikket alt for mange små logerende, der på den ene eller anden måde er blevet efterladt.

Ved en rundspørge på Dyrenes Beskyttelses otte landsdækkende internater formodes antallet af dumpede killinger at være på 716 i skrivende stund. Sæsonen er ikke engang ved sit højdepunkt endnu, og antallet stiger dagligt.

Omkrign 80 af disse befinder sig på Viborg Internat, der ligger på Gårsdalvej. 

Internatet er meget aktive i forhold til at finde nye familier til de efterladte killinger. Det gøres bl.a.ved at benytte sociale medier til at fortælle dyrernes historie og derved få gjort nogle nysgerrige dyrevenner interesserede i at få en lille ny snude ind i hjemmet. 

Alt for mange killinger efterlades i Danmark

”Det er et sørgeligt højt tal, som vi desværre ser hver sommer. Killingerne bliver efterladt både med og uden deres mor, ofte fordi ansvaret for den større mængde katte er blevet for omfattende for ejeren,” siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

Det samlede antal svarer til omkring 100 killinger pr. internat i gennemsnit, som endnu ikke er klar til at blive formidlet videre til nye familier, og derfor har de brug for ekstra omsorg og pleje.

Så mange killinger kan de ansatte på internaterne hverken få plads til eller nå at give daglig omsorg, så derfor hjælper private hjem i nærområderne.

”Takket være de mange danske hjem, der åbner døren for uønskede killinger, er det muligt for os at give dem en ny chance for et værdigt liv,” siger Jens Jokumsen i en pressemeddelese. 

Herunder kan du se en oversigt over, hvor mange adoptivlystne killinger hvert af Dyrernes Beskyttelses otte internater huser i øjeblikket: 

Foto: Dyrernes Beskyttelse