DMI udsender varsel for Viborg: Nyd solen mens du kan

Det tyder på, at solen, den skyfri himmel og de høje temperaturer i hvert fald for en tid skiftes ud med en kraftig omgang sommerregn. Foto: Shutterstock

Mandag formiddag er vejret tørt i Viborg. Ifølge DMI kan det også dog muligvis ændre sig i løbet af eftermiddagen.

DMI har udsendt et varsel, der strækker sig fra middag mandag til midnat i aften. Varslet dækker en stor del af Danmark, og umiddelbart ser det ikke ud til, at Viborg får lov at gå fri. I denne omgang er der udsigt til, at den seneste uges høje temperaturer i hvert fald for en tid byttes ud med silende regnvejr. 

Det mulige regnskyl karakteriseres af Danmarks Meterologiske Institut som " kraftig regn", hvor der lokalt vil falde mellem 25 og 35 millimeter på seks timer. Derudover er der også risiko for lokale skybrud, hvilket betyder, at der potentielt kan falde flere end 15 millimeter regn på kun en halv time. 

Vejrtjenestens gode råd

Udover vaslet opfordrer DMI også danskerne til at være vakse og opmærksomme, hvis regnvejret pludseligt skyller ind over byen. 

"Vær opmærksom på, at lavtliggende områder som f.eks. Kældre, vejbaner og viadukter kan oversvømmes. Store mængder vand påvirker trafikken, og der er risiko for strømafbrydelser. Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre. Nedsæt hastigheden, mens du kører, for at undgå akvaplaning, og kør ikke ud i vand, hvor du ikke kan vurdere dybden," skriver DMI på deres hjemmeside.