Fire byer nomineret til Årets Lokalområde 2019

2018 løb Sparkær med titlen som Årets Lokalområde. Foto: Viborg Kommune

Fire lokalområder dyster om, hvem, der har taget det bedste initiativ til at tiltrække nye tilflyttere. Det drejer sig om Løvskal, Bjerregrav, Rødkærsbro og Klejtrup, der alle er nomineret til titlen som Årets Lokalområde i Viborg Kommune.

Alle byer, som har indsendt en indstilling, er dermed fortsat med i konkurrencen om titlen og 1. præmien på 50.000 kr. De fire byer kan nu se frem til at få besøg søndag den 1. september, hvor de skal præsentere Landdistriktsudvalget for deres initiativer. 

Skaber vækst og tiltrækker tilflyttere

Som noget nyt har Landdistriktsudvalget i år valgt et tema for konkurrencen, nemlig "vækst og nye tilflyttere". 

Vækst i lokalområderne er netop et af udvalgets indsatsområder, og udvalget ønsker derfor at sætte fokus på de gode initiativer, som borgerne i lokalområderne har iværksat for at skabe vækst. Konkurrencen har i år derfor til formål at synliggøre og anerkende de lokale initiativer, som - gerne på utraditionel vis - bidrager til flere tilflyttere.

De fire ansøgninger viser, at områderne arbejder med vækst på fire forskellige måder, og der ligger et stort engagement og iderigdom bag.

En lang festdag

"Vi har besluttet at vælge alle fire områder, som har søgt, så der venter en lidt længere festdag, end vi plejer, når Landdistriktsudvalget skal rundt og besøge lokalområderne. Alle fire områder gør et stort arbejde med at udvikle deres lokalområder, og vi glæder os meget til at komme på besøg for at se, hvad de enkelte områder vælger at præsentere os for. Det plejer at være en fantastisk dag, og det bliver det helt sikkert også i år - og så endda med fire besøg på en dag," fortæller formand for Landdistriktsudvalget i Viborg Kommune, Mette Nielsen, i en pressemeddelelse. 

Udvalgets beslutning om at nominere fire kandidater betyder samtidig, at der er 50.000 kr. til vinderen og 25.000 kroner til de tre byer, som kommer på andenpladsen. Alle præmier skal anvendes til almennyttige formål i lokalområdet.

4 x åbent hus

Medlemmerne af landdistriktsrådet skal den 1. september besøge både Løvskal, Bjerregrav, Rødkærsbro og Klejtrup. Hvert besøg varer halvanden time. Her er det så op til de lokale at udnytte tiden bedst muligt for at informere og imponere medlemmerne af Landdistriktsudvalget, så netop deres lokalområde løber med titlen og 1. præmien.

Åbent-hus-arrangementerne foregår søndag den 1. september 2019 mellem kl. 9.20 og 16.20. Alle interesserede er velkomne.