International tv-kanal giver legat til studerende fra Viborg

George Marion og Tzook HarPaz har grund til at smile. Tv-kanalen Cartoon Network har netop givet de to et legat. Foto: The Animation Workshop

På dette års store animationsfestival i Annecy, Frankrig afslørede Cartoon Network, at de endnu en gang vil uddele et studielegat til en talentfuld studerende fra EMEA regionen, og for anden gang i træk er studielegatet gået til studerende ved The Animation Workshop/VIA University College i Viborg.

I 2018/2019 valgte Cartoon Network at støtte talentfulde studerende i animationsverdenen i den såkaldte EMEA region (Europa, Mellemøsten og Afrika), og valget faldt da på en studerende fra The Animation Workshop. I skoleåret 2019/2020 har Cartoon Network valgt at forsætte deres støtte til EMEA regionen, og denne gang har studielegatet ønsket at fokusere på talentfulde unge, der mestrer genren ”Comedy”. Igen for anden gang i træk er studielegatet gået til studerende fra The Animation Workshop i Viborg.

Studielegatet skal hjælpe nyt talent fremad

Studielegatet fra Cartoon Network gives til unge med særligt stort talent. For at komme i betragtning til dette legat, skal de studerende indsende eksempler på deres arbejde indenfor ”comedy”-genren, hvorefter Cartoon Network udvælger den/de mest talentfulde, som modtagere af legatet.

”Vi ønsker at hjælpe nyt talent fremad, så de på sigt kan skabe idéer og indhold hos Cartoon Network, og vi er begejstrede over, at vi igen i år kan udbyde dette studielegat”, forklarer Patricia Hidalgo, Chief Content Officer, Turner EMEA & International Kids Strategy hos Cartoon Network.

Hos The Animation Workshop er der også stor glæde over, at Cartoon Network igen har ladet valget falde på studerende fra The Animation Workshop.

”Vi er meget begejstrede over, at Cartoon Network har mulighed for at uddele et legat til en elev fra EMEA regionen”, siger Michelle Nardone, uddannelsesleder for bacheloruddannelserne Character Animation og Computer Graphic Arts hos The Animation Workshop. ”Studielegatet har stor betydning, fordi den danske regering de senere år har reduceret antallet af studielegater til udenlandske studerende, og det gør det svært for de talentfulde unge at få økonomien til at hænge sammen, så de kan færdiggøre deres uddannelse”.

Dette års studielegat fra Cartoon Network deles af to elever på The Animation Workshop: Georges Marion fra Frankrig som studerer Character Animation, og Tzook Har-Paz fra Israel som studerer Graphic Storytelling.

Et langt og givende samarbejde

The Animation Workshop har igennem tiden haft et langt og givende samarbejde med Cartoon Network. Op til flere af skolens elever har været i praktik på stationen, og det har efterfølgende givet grobund for en karriere og et samarbejde mellem de studerende og Cartoon Network.

For eksempel kan nævnes Eva Lee Wallberg og Christian Bøving-Andersen, der begge har en bachelor i animation fra The Animation Workshop. De fik arbejde hos Cartoon Network som animatorer, fik en idé som de fremlagde for stationen, og i dag er de Showrunners (hovedforfattere og producenter) på deres eget projekt The Heroic Quest of the Valiant Prince Ivandoe, som blev lanceret på Cartoon Network i 2017.