Kultur Anders skal stå i spidsen for de frivillige på årets animationsfestival

Foto: VAF

Når Danmarks største animationsfestival, Viborg Animation Festival, i uge 39 indtager Viborg, bliver det med Kultur Anders som festivalens frivilligkoordinator.

 

Viborg Animation Festival kan nu præsentere ham, der skal stå i spidsen for de mange frivillige, som hvert år er med til at puste liv i festivalen. Valget er faldet på Anders K. Kristensen - også kendt som Kultur Anders.

”Vi er virkelig glade for, at Anders har sagt ja til at være VAFs nye frivilligkoordinator”, fortæller VAFs Festival Manager Jane Lyngbye Hvid Jensen. ”Anders er en stor ressource for enhver festival”, fortæller Jane Lyngbye Hvid Jensen, ”og for VAF er han en kæmpe gevinst, bl.a. fordi han har så stor erfaring med frivilligt arbejde og ikke mindst på grund af hans altid imødekommende væsen”.

Netop det frivillige arbejde har altid været en naturlig del af Kultur Anders’ liv.

”Jeg har været frivillig hele mit liv”, fortæller Kultur Anders, der bl.a. har været med til at starte Viborg Børnefilm Klub. ”Det er sjovt at arbejde med frivillige, fordi dét at gøre noget for andre giver energi”.

Bliver høj af frivillighed

For Kultur Anders handler frivillighed især om det at videregive oplevelser, og det at få noget til at lykkes sammen med andre.

”Frivilligheden gør mig høj”, siger Kultur Anders, ”det er simpelthen en passion fra min side at bringe mennesker sammen og skabe noget sammen”. Derudover påpeger Kultur Anders, at det er videnskabeligt bevist, at det at være frivillig er godt for helbredet, ”og så gør det jo også Viborg by til et sjovere sted at være, når vi er fælles om at skabe noget sammen”, smiler Kultur Anders. Han ser også frem til samarbejdet med VAF, som han mener har et rigtig stort potentiale for Viborgenserne.

”Alle os der er frivillige for VAF, vi får muligheden for at viderebringe animationsfilm, kunst, kultur og masser af andre spændende ting til både børn, unge og voksne – der er en helt unik mulighed at få lov til at være en del af”, siger Kultur Anders, der allerede nu er gået i gang med at researche på årets frivilligbehov til VAF.

Alle slags frivillige på VAF Hvem kan så være frivillig på VAF fristes man til at spørge? ”Vi har behov for alle, der er nysgerrige på animation, og som har lyst til at være med til at skabe en festival”, siger Jane Lyngbye Hvid Jensen. ”Jane har ret”, supplerer Kultur Anders, ”vi har behov for alle mulige forskellige slags frivillige på VAF – unge og ældre, rutinerede og nybegyndere”. VAF oplever, at mange forældre gerne vil involvere sig og vise deres børn, hvordan man er frivillig, men VAF vil også rigtig gerne i kontakt med de ældre og især gymnasieelever og studerende.

Hvis du vil give en hånd med

Vil du være frivillig på VAF2019?

D. 21. maj 2019 fra 19-20.30 på Arsenalet i Viborg inviterer VAF til Frivilligaften. Så går man med en lille frivillig i maven og har lyst til uforpligtende at høre mere – så er det her, man skal kigge forbi”. Til frivilligaftenen fortæller VAF mere om frivilligopgaverne og samtidig får deltagerne, før alle andre, en helt særlig mulighed for et sneak peek på årets VAF program.