På torsdag synger 200 børnehavebørn i vilden sky på Hovedbiblioteket

Billede fra sidste års syng-sammen-dag.

Torsdag den 13. september klokken 10.30 afholdes der fællessang for børnehavebørn på Hovedbiblioteket.

200 børn fra flere af Viborg Kommunes børnehaver samles på torsdag for at synge sammen. Arrangementet er et samarbejde mellem Musikbørnehaven Unoden og Viborg Bibliotekerne. Det er pædagoger fra Unoden, der hjælper med den musikalske del af arrangementet, og biblioteket er vært for de sangglade børn. 

Arrangementet er en fem år-gammel tradition, der lige så stille er vokset sig større og større. I år er der et rekordstort antal tilmeldte børn: Biblioteket forventer at mere end 200 børn dukker op torsdag, og de glæder sig til opbuddet.

”At synge er at sætte toner på sit eget liv og både børn og voksne bliver glade af at synge. Sangen frigiver endorfiner til hjernen og bringer os i bedre humør. Vi kommer i berøring med vores følelser og sangen giver os et fællesskab,” siger Rikke Skovsbo, som er børnekulturkonsulent ved Viborg Bibliotekerne.

Børnene vil blandt andet skråle med på”Mariehønen Evigglad” og ”Mester Jakob.” De små synger sammen på Skakbrækket på Hovedbiblioteket. Det finder sted den 13. september klokken 10.30.