Pletskud, Viborg og mangfoldighed - lokale fotografer udstiller

Foto: Malene Handberg / Fjends Fotoklub

Klubberne Fotorammenviborg og Fjends Fotoklub bidrager til Fotodage Viborg med både udstillinger og aktiviteter.

Lige siden starten for syv år siden har lokale fotoklubber sat deres præg på programmet for Fotodage Viborg. I år er det Fotorammenviborg og Fjends Fotoklub, der deltager. Fjends Fotoklub er med for første gang.

Begge klubber har tilrettelagt udstillinger, som vises i mødelokalerne på Hovedbiblioteket i Viborg. Man kan opleve udstillingerne i bibliotekets betjeningstid fra 3. til 26. maj og i weekenden 4.-5. maj kl. 10-17.

Fotoklubbernes udstillinger

Fotorammenviborg har tilrettelagt to udstillinger. Den ene bærer titlen ”Vores smukke Viborg” og giver publikum muligheden for at opleve byen og dens omegn fra mange forskellige vinkler, både de velkendte og de mere skjulte. Den anden udstillings overskrift ”Mangfoldighed” hentyder til, at hvert af klubbens mange medlemmer er blevet bedt om at udvælge to af hans eller hendes bedste billeder, hvilket viser bredden og de mange interesser, som klubben omfavner.

Fjends Fotoklub har arbejdet med omtrent den samme tilgang og samlet omkring 200 fotos under overskriften ”Pletskud fra Fjends Fotoklub”. Et overvældende skue, som er sjovt at gå på opdagelse i.

Åbne klubaftener

I anledning af Fotodage Viborg holder Fotorammenviborg tre åbne klubaftener, hvor alle er velkomne til at kigge forbi og være med:

Tirsdag 7. maj kl. 19-21, Hovedbiblioteket: Workshop med vand

Tirsdag 14. maj kl. 18-21, start på Hovedbiblioteket: Photowalk – på opdagelse i byen

Tirsdag 21. maj kl. 19-21, Hovedbiblioteket: Foredrag med den prisbelønnede fotograf Roland Jensen

Ud over at deltage i aktiviteterne kan man selvfølgelig også få en snak med klubbens medlemmer om, hvad det vil sige at være medlem af en fotoklub.

Lørdag 4. maj kl. 10-14 har Medieskolerne tilrettelagt en særlig aktivitetsdag for fotoklubber fra hele landet med artist talk, udstyrsdemonstrationer, pop up-udstillinger, portfolio review og en hjælpesession, hvor medlemmer af Fjends Fotoklub giver gode råd om kameraindstillinger og andre kameraproblemer.

Man kan læse meget mere om fotoklubbernes aktiviteter i Fotodage Viborgs program, som kan findes på festivlaens hjemmeside eller hentes i en tryk udgave på biblioteket.