Sankthans: I år tændes der ét fælles bål på Borgvold

Sankthans bålet brøler imens publikum nynner med på Midsommervisen. Foto: Viborg Kommune

Som noget nyt i år vil der til Sankthans kun være ét bål på Borgvold, når midsommeren bliver fejret under Snapsting.

Der bliver drøn på Midsommervisen, når sankthans samler alle - børn, unge, voksne, gamle og barnlige sjæle - til ét sankthansbål på Nørresø ved Borgvold.

Fra kl. 13.00 – 16.00 inviterer Snapsting for Børn hele familien til en hyggelig Familiedag på Borgvold. Her har børn op til 12 år mulighed for at lave en masse spændende aktiviteter. Prøv blandt andet at bygge din egen fløjte, slås med skumsværd, lav en animationsfilm og mød Klovnen Luni Smil. Du kan også hilse på en masse kæledyr og høre koncert Ole Kibsgaard og hans venner fra Danmarks Underholdningsorkester.

"Snapsting har i alle årene holdt en Sankthansfest for børnene og en for de voksne. I år vil vi gerne afslutte Snapsting for Børns flotte Familiedag med en fælles fejring af midsommeren for hele familien Viborg, så vi glæder os til at se rigtig mange – i alle aldre – på Borgvold søndag den 23. juni," siger Mette Hagen, projektleder på Snapsting, i en pressemeddelelse.

Når Snapsting for Børns Familiedag slutter, forsætter det med den store fælles fejring af Sankthans. Her er traditionerne fastholdt med pandekager, musik, taler og bål. Sankthansbålet bliver tændt, lidt tidligere end det plejer af hensyn til børnefamilierne.

Program for Sankthansaften

Kl. 16.00 - 18.00 Bag pandekager over bål

Kl. 16.00 - 18.30 Salg af sodavand og popcorn

Kl. 16.30 - 18.30 Lav en halmheks

Kl. 16.00 - 19.00 Lav jeres medbragte mad over vores bål og grill

Kl. 17.00 - 17.45 Tante Andante Band i teltet

Kl. 18.30 Familiekoncert med Prinsens Musikkorps & Sigurd Barrett

Kl. 19.20 Båltale v/museumsleder Anne-Mette Willumsen

Kl. 19.45 Bålet tændes, vi synger Midsommervisen

Kl. 19.50 Prinsens Musikkorps & Sigurd Barrett

Kl. 20.30 Tak for i aften.