Skønsang giver genlyd: Norden fejres med musik og fællesskab

Muriel Cellier på cello og Christian Spillemose klaver, når norden fejres. Foto: Viborg Bibliotekerne

Vær med til at synge Norden sammen og hylde de nordiske værdier som fællesskab og mangfoldighed på Hovedbiblioteket i Viborg. Det bliver en skøn aften på Skakbrættet med nordisk tapas, fællessang og musikalske oplevelser på programmet.  

Med Syng Norden Sammen fejres Foreningen Nordens 100-års jubilæum. Derfor samler Foreningen Norden og Aarhus Festuge Norden til fællessang, hvor alle kan deltage. Arrangementet transmitteres live direkte fra Aarhus og ud til kulturhuse, biografer, biblioteker og storskærme over hele Norden. Tre udvalgte nordiske sange - ”Til Ungdommen (Kringsatt av Fiender)”, ”Vem kan Segla Förutan Vind” og ”I Skovens Dybe Stille Ro” - er udvalgt til at danne rammen om, hvad der formentlig bliver den største nordiske fællessang nogensinde. 

Nordiske toner og tapasanretninger

I Viborg inviterer vi til en hyggelig aften, hvor fællessang bliver suppleret med musikalske oplevelser. Muriel Cellier på cello og Christian Spillemose bag klaveret vil understrege aftenens nordiske stemning med variationer over nordiske kompositioner. Palle Kjeldgaard, Musikfagskoleleder for Kulturskolen Viborg, er aftenens konferencier. Fiskbæk Gl. Mejeri leverer nordisk inspireret tapas lavet med lokale råvarer, og der serveres et glas vin hertil.

Arrangementet løber af stablen lørdag d. 7. september kl. 19:30-21:30 på Hovedbiblioteket i Viborg. En billet koster kr. 100,- og den kan købes på bibliotekets hjemmeside viborgbib.dk eller på bibliotekerne i Viborg Kommune senest onsdag den 4. september. Arrangementet er et samarbejde mellem Foreningen Norden, Kulturskolen Viborg, Aarhus Festuge og Viborg Bibliotekerne.