Vinderne af Fotodage Viborgs Instagram-konkurrence er fundet - se billederne her

Asger Korsgaard

Traditionen tro lancerede Fotodage Viborg en fotokonkurrence på Instagram, der forløb under festivalen. Som noget nyt kunne deltagerne byde ind i hele tre kategorier: Kultur-natur, drone og portræt. Nu er vinderne af konkurrencen fundet og billederne offentliggjort.

Fotodage Viborgs Instagramkonkurrence er for både professionelle og amatørfotografer. I alt er der uploadet 191 billeder til konkurrencen, og er man på Instagram, kan man finde dem alle via #fotodageskulturnatur, #fotodagesdroner og #fotodagesportræt.

Vinderbillederne i de tre kategorier er:

Kultur-natur:

Asger Korsgaard fra København. Billedet er taget på Kalvebod Fælled, som er et nyere naturområde i nærheden af København. Området befinder sig kun 8 km fra Rådhuspladsen, men alligevel besidder det et mangfoldigt dyreliv. Især mange fuglearter er til stede i området. I forgrunden af billedet ses græssende får, mens bygningerne i baggrunden nærmest skyder op af tågen. Billedet er holdt i dæmpede, kolde farver, hvilket tilfører billedet en helt særlig stemning.

Drone:

Mikolaj Aniol fra Ørnhøj i Vestjylland. Det dramatiske billede indfanger præcis noget af det, som dronefotografiet kan. Hvem har ikke gået med tanken om, hvad fuglene mon ser, når de svæver højt oppe under skyerne og kigger ned på landjorden? Droner gør det muligt at gøre tanke til virkelighed og giver os et nyt perspektiv på verden. Alting bliver lidt vildere, større og mere abstrakt med dronen som redskab. Mikolaj Aniols billede rummer en stemning blandet af vildskab og frihed. Strand, klit og hav fortsætter nærmest uendeligt, mens man fornemmer bølgernes kraft mod den plane jord. Dramatiske skyer varsler enten, at stormen er på vej eller netop har passeret.

Portræt:

Katrine Noer fra Aarhus. Det sort-hvide portræt er spændende og eksperimenterende og leger med et analogt udtryk i flere dimensioner, som er både udfordrende og inspirerende.

Vinderbillederne er udvalgt af de tre lokale fotografer, som administrerer Fotodage Viborgs Instagram-profil og står for den årligt tilbagevendende konkurrence, som hver gang har ét eller flere nye temaer. De lokale fotografer er Nina Høj Christiansen, Natasja Stork Bak og Kim Lorentzen.

Førstepræmien i de tre kategorier er den samme: En Canon Prixma 6150 billedprinter, som sendes til vinderne i denne uge.

Her er vinderbillederne: 

Foto: Katrine Noer

 

Foto: Asger Korsgaard

 

Foto: Mikolaj Aniol