Weekendtur til Viborg – disse seværdigheder skal du se

Har du brug for et afbræk fra en ensformig hverdag, er der mange forskellige muligheder at vælge imellem. Flere af os danskere bruger af og til en weekend på et spaophold, hvor den står på selvforkælelse fra morgen til aften.

Endvidere er det også blevet et populært valg at tage en weekend til en af de større byer i Danmark og nyde deres caféer samt se nærmere på seværdighederne. En by, som er mål for mange weekendture, er en af Danmark ældste byer med ca. 41.000 tusinde indbyggere – nemlig Viborg. Her i artiklen ser vi nærmere på nogle af de oplevelser, der venter dig, hvis du tager til den skønne by i det midtjyske.

Viborg Domkirke

Dette fænomenale bygningsværk kommer du ikke udenom, hvis du skal en tur til Viborg. Det er en treskibet korskirke, som er opført omkring år 1100, og så blev den genopbygget i 1864-1876. Måske er det ikke kirker, du bruger mest tid på i din dagligdag, men Viborg Domkirke er et besøg værd, uanset om du ser den udefra, eller vælger at gå en tur indenfor og se det gamle kunst – det er noget helt for sig selv.

Energimuseet

Vil du ind på et historisk museum, der giver dig muligheden for at gå på opdagelse i forskellige tidsperioder og se nærmere på den daværende elektricitet samt interiør, er Energimuseet det rette valg. Som navnet antyder, er der fokus på energi, så hvis du vil se lidt mere til vindmøller, solceller eller to meter store gnister i højspændingslaboratoriet, er der rig mulighed for at få stillet nysgerrigheden. Museet slår sig på at være et aktivt sted, hvor der er mange underholdende ting at give sig til, hvorfor det også er et perfekt sted, hvis du har børn med.

Borgvold og Bibelhaven

Vil du væk fra de historiske perioder og i stedet ud i naturen, skal du søge mod Borgvold og Bibelhaven, som er noget helt andet. Det ligger et stenkast fra Viborg Domkirke, og her kan du se frem til noget utrolig smuk natur, der om sommeren virkelig indbyder til picnicture, som enten kan være romantiske eller sammen med hele familien.

Der er smukke blomster og stier samt legepladser, hvorfor der er noget for alle aldersgrupper. Endvidere vil der i vinterperioden være mulighed for at stå på skøjter, og det er ligeledes noget, som vil falde i god jord, uanset om det er med din partner eller med familien.

Dette er blot et lille udsnit af, hvad Viborg har at byde på, og den midtjyske by har kort sagt noget for alle og enhver.

Selvfølgelig kan det godt gå hen og koste lidt penge, hvis du pludselig har brug for at komme afsted på en weekendtur. Mangler du lidt kontanter til at udleve dit ønske om en afslapningsweekend, kan du hoppe forbi siden her og læse om forbrugslån, så du kan få penge til lige den oplevelse, du og din partner eller familie skal på.