Familiejazz skal højne kommunens musikkultur

Børnekulturkonsulent Rikke Skovsbo håber at kommunens tilbud om professionelle koncerter i vidt forskellige genrer giver børn og deres familier fælles oplevelser, musikalske møder i øjenhøjde og inspiration til selv at spille og opsøge flere koncerter og kulturoplevelser. Der er indtil videre arrangeret to familiekoncerter i kommunen.

Kan man virkelig spille så hurtigt på guitar, at der springer gnister, og kan man køre så hurtigt i hestevogn, at den brænder? Hvis man skal tro på historien om den omrejsende musikant Django, så kan det sagtens lade sig gøre. Trioen Papa Kotji spiller for fuld skrue på guitar og kæmpebalalajka mens de fortæller historier til denne familiekoncert.

”Det er spændende på en helt almindelig torsdag at kunne give børn og deres forældre en unik oplevelse med musik, som almindeligvis anses for at være for de voksne. Og ja, jazz kan også være for børn, når der samtidigt fortælles en god historie, og musikken formidler følelser og både kan være trist og glad”, udtaler Karin Levring fra Gudenådalens Fribørnehave.

Viborg vil gerne give musikkulturen i kommunen et boost

Koncerten er den første i en række af familiekoncerter, som vil blive afviklet i løbet af det kommende år rundt omkring i Viborg Kommune. Arrangøren er Musikudvalget for børn og unge i Viborg Kommune, og formålet er at give børnene nye og anderledes musikoplevelser, når topprofessionelle musikere folder sig ud i alt andet end traditionel børnemusik.

Det er Levende Musik i Skolen (LMS), der arrangerer koncerten. Hvert år sender LMS professionelle musikere ud til koncerter for landets 250.000 skolebørn. Enkelte kommuner, blandt andet Viborg, vil gerne tilbyde disse koncerter til kommunens familier for at give musikkulturen i kommunen et boost. Skolekoncerter og familiekoncerter er ifølge børnekulturkonsulent Rikke Skovsbo to sider af samme sag: 

”Det er af enorm børnekulturel værdi, at børn og deres familier kan få livemusikken helt tæt på. Vi ser frem til at glæde rigtig mange familier med en stor musikalsk oplevelse. Det er væsentligt for børnene hele vejen op igennem deres opvækst at kunne møde den levende musik og derfor er det skønt, at familiekoncerterne er startskuddet på en koncerttradition for børnene. Senere når børnene kommer i skole, bliver de også beriget med livekoncerter,” udtaler Rikke Skovsbo.

Koncerten d. 20. september afholdes på Gudenådalens Friskole i Bjerring kl. 17.00 og er arrangeret i samarbejde med børnehave og SFO. Den næste koncert er igen jazz med gruppen DrumDrum fredag d. 9. november kl. 17 på Hovedbiblioteket i Viborg.