Derfor er en pusletaske uundværlig, når du skal ud i bybilledet med den nyfødte

Foto: Shutterstock

Efter at have set priserne på pusletasker, kan du måske stille dig selv spørgsmålet, om det nu også er så vigtigt, at det hedder en pusletaske. Sportstasken, som du brugte til træningscenteret står jo lige ude i gangen. Kan den ikke bruges? Det korte svar kan både være ”ja” og ”nej”. Den kan naturligvis indeholde en masse ting til baby, men du vil helt sikkert opnå mange flere fordele ved at vælge en rigtig pusletaske. Her er der tænkt praktisk i forhold til netop babyudstyr og organisering, således at det bliver nemmere for dig at finde det, du står og mangler, på et øjeblik. Det er nemlig ofte sådan, at når baby har brug for noget, vil man gerne have, at problemet løses hurtigt – eksempelvis i en bybus, hvor den lille ny tester hvor højt lydniveauet kan blive i en bud.

Derfor er en pusletaske særlig smart til babyudstyr

Der findes mange mærker inden for pusletasker. Nogle har flere funktioner end andre, og så er der naturligvis også forskel på kvalitet og design. Fælles for alle pusletasker er, at de er designet med flere forskellige rum, som gør det nemmere at opdele babys ting. Nogle af de luksuriøse pusletasker er designet med indbygget flaskevarmer. Dette er en isoleret lomme, du kan opbevare flasken til baby i, hvis du varmer den hjemmefra og først skal bruge den lidt senere.

Her kommer et uddrag af nogle af de mest populære mærker indenfor pusletasker:

  • CAMA Copenhagen
  • Soft Gallery
  • Name it
  • Mamamilla
  • DAY
  • Bizzi
  • Mamalicious

Tænk over rummeligheden i tasken. Hvor mange sæt skiftetøj og bleer, sal du have med? Nogle små børn kan bruge det samme sæt tøj i flere dage, hvorimod andre har uheld mange gange om dagen, både i forhold til gylp og diverse, hvorfor de har brug for mange sæt tøj om dagen. Desto flere små rum og lommer, der er i tasken, desto nemmere er det at holde styr på alle de små ting, såsom ekstra sutter, negleklipper, snotsuger m.v. Det er ting, du gerne vil kunne få fat i, uden at skulle vende hele tasken på hovedet midt i bussen. Desuden vil det for mange også være rart, at der er plads til lidt ting til mor, så mor ikke skal slæbe rundt på både pusletaske og håndtaske.

Diskrete pusletasker eller klassiske pusletasker

Nogle pusletasker er designet således, at det ikke er til at se med det blotte øje, at der er tale om en pusletaske. Disse minder mere om en almindelig, stor håndtaske eller skuldertaske. Andre er designet i klassiske udtryk, der gør det let at spotte, at der er tale om en pusletaske. Nogle pusletasker er udstyret med et pusleunderlag, der kan foldes ned i tasken. Dette er genialt, når du er ude et sted, hvor der ikke er et puslebord – eller hvis du blot ikke ønsker, at baby skal ligge direkte på bordet/puslepuden. Vil du gerne have styr på sagerne i tasken og derved nem adgang til dem, bør du vælge en rigtig pusletaske.