Find ud af om du har rotter i din bolig

Foto: Pexels

Danskerne er generelt glade for kæledyr i hjemmet. Det kan give en vis tryghed og følelse af ro, hvis man for eksempel er alene hjemme, at der så er nogle til at holde en med selskab.  

Det samme gælder når man kommer hjem fra arbejde, så kan man nemt og hurtigt få et smil på læben, hvis man bliver mødt i døren af sin elskede firbenede ven, der har ventet ivrigt på ens hjemkomst.

Ikke alle med fire ben er venner

Dog er det normalt en selv, der vælger hvilke lodne kammerater man har i sin bolig udover en selv og eventuelt ens familie. Hvis man begynder at opdage ubudne gæster i ens hjem, er det lige pludselig knap så hyggeligt at være alene hjemme.

Nogle af disse ubudne gæster kan være mere skadelige end andre. En rotte-infektion er aldrig noget at lave sjov med, da det hurtigt kan blive et seriøst problem på grund af hvor hurtigt de små lodne fætre formerer sig. I et sådant tilfælde kan professionel bekæmpelse af rotter være værd at se nærmere på.

Men hvordan ved du at du har rotter i din bolig?

Lugten, der medfølger rotter, er ikke til at tage fejl af. Det er en skrap lugt, som kan minde om både kloak eller svinestald. Det kræver heller ikke meget, før en rotte har adgang til dit hjem, huller så små som 2-kroner er nok til at en rotte kan snige sig igennem.

Man kan også kende dem på deres efterladenskaber, som har en lignede form som musselort (cylinderformet), men er betydelig større. Rotter kan også nemt have en masse skadelige ting med sig, såsom smitsomme sygdomme.

Få bugt med de små ubudne bæster: Bekæmpelse af rotter

Så hvis du går rundt og kan finde små ekstrementer, eller høre kradsen eller små fodtrin hen over loftet, kan det være tegn på rotter. Ved bekæmpelse af rotte skal der gerne gøres noget hurtigt, før de får lavet alt for meget skade.

Ting som kloakrør, ledninger, isolering og meget andet, kunne være nogle af de få bud som rotter kan gøre skade ved. De kan også vise sig som utrolig aggressive i visse tilfælde, så de er svære selv at håndtere. Så gør noget ved problemet med professionel bekæmpelse af rotter.