Gaming vinder popularitet i Viborg

Foto : Pexels

Så snart at begrebet e-sport for første gang dukkede op i de landsdækkende TV-aviser, så var det en gisning for mange om, at et nyt kulturelt produkt var ved at få bredere folkeligt fodfæste.

Sponsoreret indlæg

I dag er tiderne ovre, hvor gaming (dyrkelse af video- og computerspil) var en smal interesse forbeholdt de få. Interessen breder sig - ikke kun i de store byer såsom København og Aarhus, men også i Viborg.

Interesse for nye medier blandt den unge befolkning

Der findes mange forskellige kanaler for gaming , hvor man kan finde anmeldelser, reportager og nyheder. Det er dog ikke helt tilfældigt, at Viborg har et fremvoksende miljø for gaming. Der er en stor del studerende i kommunen, og gaming er typisk mest udbredt blandt den yngre aldersgruppe. Udover dette, så har Viborg også flere uddannelser som omhandler medieproduktion af forskellig art, herunder animation, videospil og computerspil.

Et af de mest kendte uddannelser i byen er The Animation Workshop, som er en af de førende i europa indenfor animation, CGI, tegneserier og 3D produktion. Her findes en stor gruppe studerende som sigter efter at blive en del af branchen på højt plan både nationalt og internationalt. Undervisningsinstitutionen startede med udelukkende at fokusere på animation og har sidenhen udvidet med flere afdelinger grundet den store popularitet. 

Miljøer for gaming vinder frem

Mange nye firmaer, der udvikler computerspil, vokser frem fra miljøet omkring The Animation Workshop. Denne synergi gør Viborg til en af de mest aktive byer for iværksætteri indenfor video- og computerspil. Det er derfor blevet mere normalt, at de dygtigste indenfor branchen i Danmark, har været forbi miljøet omkring The Animation Workshop på et tidspunkt.

Udover dette, så vokser der også mange andre initiativer rundt omkring i byen. Et af dem er Viborg Game Expo. Arrangementet fokuserer på spil i bred forstand, både analoge og digitale, og søger at inddrage en bred aldersgruppe. Her kan man opleve og få ny viden om de nyeste landvindinger indenfor gaming og andre typer af spil. Der er desuden tilknyttet en række arrangementer og foredrag, hvor man kan opleve de mest kendte ansigter indenfor medieverdenen.

Alt dette skaber tilsammen et unikt miljø i Viborg, hvor man kan se de nyeste udviklinger skyde frem indenfor dette felt. Indenfor medieproduktion kan Viborg måle sig med de større byer såsom Aarhus og København - og ligeledes udvikle sin egen identitet heraf.