Sådan pakker du håndbagagen på din næste rejse

Foto: Shutterstock.com

Du kan sagtens rejse uden kuffert, hvis du gør det rigtigt og skærer ned. Håndbagagen kan selvfølgelig også blot være til ting, du gerne vil have tæt på dig som din pung, telefon, en ekstra trøje og eventuelt medicin. Hvor meget du kan have med kommer an på flyselskabernes krav.

Hvor meget håndbagage må du have med i flyveren?

Håndbagage er heldigvis mere en end lille skuldertaske. Det betyder dog ikke, at du må slæbe hele klædeskabet med ind i flyveren. Hvor meget din håndbagage må fylde og veje afhænger nemlig af flyselskabet. Det kan du læse mere om i denne guide til håndbagage. Men for at give dig en lille idé, kan vi afsløre, at så længe du holder dig inden for tasker på 50 x 40 x 20 cm, så er du på den sikre side. Så du må lade den helt store kuffert blive hjemme.

Hvordan pakker du din håndbagage?

De færreste får brug for alt det, de pakker ned. Medmindre det er ren luksus ferie, behøver du slet ikke tøj og sko til hver dag – underbukser og strømper er undtaget. Du får garanteret heller ikke brug for syv forskellige deodoranter, sæber og andre plejemidler. Vil du rejse sydpå helt minimalistisk, kan du nøjes med to-tre par shorts, et par bukser, T-shirts til en uge, strømper og underbukser til hver dag og eventuelt medicin og makeup. Alt andet kan du købe, når du er landet.

Mobilen, pungen, pas, en ekstra trøje eller jakke kan du have på dig. De lange bukser kan du også sagtens tage på og dermed spare plads i håndbagagen. 

Pak tøjet i vakuumposer

Det anbefales ikke at pakke dit tøj i vakuumposer. Ja, det er en smart løsning, men du skal i hvert fald også være sikkert på at kunne finde en vakuummaskine eller støvsuger på hotellet, når du skal hjem igen. Så hellere folde tøjet stramt. Når det nu er sommertøj, minimerer det faren for, at det kommer til at flyde for meget. Har du ting, der kan pakkes ind i hinanden, er det endnu en måde at mindske volumen. 

Følger du disse råd, kan du sagtens tage sydpå uden andet end din håndbagage.