Sådan undgår du at blive forkølet

I de kolde vintermåneder oplever mange af os at blive syge. Det kan være alt fra ondt i halsen og synkebesvær til halsbetændelse og snottet næse. Der er nogle ting du selv kan gøre, for at undgå de gængse influenzasymptomer. Læs med her, så du ved hvordan du kan forberede dig på en forhåbentlig sygdomsfri vinter.

 

For at undgå at samle bakterier op i løbet af dagen, er det en god idé at fokusere ekstra meget på håndvask. Vi rører ved mange ting i løbet af en dag, og vi kan nå at komme i kontakt med rigtig mange bakterier på f.eks. arbejdet. Husk at lufte ud og gerne flere gange dagligt.

 

Forkølelsessymptomer og sådan behandler du dem

 

Hvis uheldet skulle være ude, og du oplever influenzasymptomer som f.eks. ondt i halsen eller at du er snottet, bør du sørge for at være dækket ind med halspastiller og næsedråber. Sørg desuden for at holde kroppen varm og få al den hvile, du overhovedet kan få. Hvis du har symptomer som hovedpine eller feber, kan du ofte lindre disse med Panodil. Panodil virker desuden også hvis du har feber. Har du slemme symptomer kan du altid kontakte din læge, men som udgangspunkt går forkølelser og influenzasymptomer over af sig selv.

 

Styrk dit immunforsvar

 

For at kunne stå imod diverse sygdomme, er det vigtigt at have et stærkt immunforsvar. Også her er der mange ting, du selv kan gøre. Sørg for det første for at din kost er sund og nærende. Spis masser af grøntsager, skær ned på forarbejdet mad og få nok væske i løbet af dagen. Også den gode søvn er med til at styrke immunforsvaret. Husk også at bevæge dig dagligt, da det ikke kun er med til at styrke din krop, men i høj grad også fit immunforsvar.