Kvinderne klar til playoff trods nederlag i Viborg

Arkivfoto: Shutterstock.

Kulissen var sat på Viborg Stadion med 8182 tilskuere. En sejr kunne have sendt landsholdet direkte videre, men et nederlag mod et veloplagt svensk mandskab betyder at holdet nu skal ud i en play-off kamp.

Trods et nederlag på 0-1 til Sverige tirsdag aften, gør damelandsholdet sig nu klar til at spille play-off om en plads ved næste VM. På positivsiden betyder det minimum én ekstra hjemmekamp i Viborg.

Kampens ene scoring faldt tidligt i anden halvleg, og Sverige satte sig dermed i førersædet resten af kampen. Sofia Jakobsson, der til dagligt spiller i Montpellier, blev spillet fri på en flot aflevering gennem det danske forsvar. En sikker afslutning langs jorden var umulig at få fat i for den danske keeper, der skuffet måtte se sig slået.

Resten af kampen forløb uden de store seværdigheder, og den russiske dommer kunne gå fra banen, uden at have løftet hverken det gule eller røde kort fra lommen en eneste gang.

Resultatet betyder altså at Sverige ender i toppen af gruppen med 21 point, mens Danmarks 16 point er nok til en sikker andenplads. Men en andenplads alene er dog ikke nok til at Danmark kunne sikre sig en plads videre. De danske resultater har dog været lige nøjagtigt nok til at placere sig som den fjerdebedste to'er, og dermed er Danmark med videre til play-off kampene der spilles i oktober og november.

Kan få revanche mod Holland

De resterende tre hold som har spillet sig til play-off kampene er Holland, Schweiz, og Belgien. For at gøre sig fortjent til den ene resterende vm-plads skal holdende igennem to bedst-af-to opgør. Lodtrækningen til de kommende kampe vil foregå således at to seedede hold - de bedste to'ere, Holland og Schweiz - hver bliver trukket til at spille mod de to useede hold: Belgien og Danmark.

Lodtrækningen finder sted allerede på fredag, hvor det også bliver afgjort hvem der starter ud på deres respektive hjemmebaner. For Danmarks vedkommende er hjemmebanen naturligvis Viborg Stadion, så med playoff-kampene i hus, betyder det flere kampe her i byen.

Både Schweiz og Holland tilkæmpede sig i hver sin gruppe 19 point. Begge hold har da også været forholdsvist målfarlige med respektive 21 og 22 scorede mål, mens Holland på flot vis gennem gruppespillet har formået kun at lukke 2 mål ind, og Schweiz har blot indkasseret 5 inden for målrammen. Sammenlignet med Danmarks egen målscore der lyder på 22 for og 8 imod, ser det mere eller mindre jævnbyrdigt ud uanset, hvem modstanderen bliver i første omgang.

Ser frem til de kommende hjemmekampe

Dog kan der ikke tages let på opgaven. Om det bliver Holland eller Schweiz som Danmark skal møde i oktober er en ting helt sikkert: Der er fire svære kampe forude for det danske mandskab, og en plads ved VM er stadig langt fra sikker.

Men I en tid hvor der er enorm usikkerhed omkring herrernes landshold, er det dejligt at kvinderne stadigvæk formår at skabe gode resultater. Trods nederlaget er der ikke tvivl om at Danmark med deres evner, har fine chancer for at kvalificere sig.

Her i Viborg ser vi frem til de ekstra hjemmekampe, og håber at holdet med vores opbakning kan løfte sig op, og hive et par overbevisende sejre i land.

Allerede kvalificeret fra Europa er værtsnationen Frankrig, England, Tyskland, Norge, Italien, Skotland, Spanien og Sverige.